Cégvezetés

Cégfejlesztés – de hogyan?

Vállalatokkal dolgozom már közel 20 éve – pénzügyi, kontrolling és gazdasági szakemberként közelről tapasztalhattam meg a vállalatok működését. Sokszor láttam már, hogy remek szakemberek indítanak vállalkozásokat, ám sokszor megtorpan a cég, vagy kezelhetetlenné válik a növekedése, mert a gazdasági, pénzügyi folyamatokhoz, a cég működésének felépítéséhez nem értenek, vagy egyszerűen nem marad idejük rá (lásd egy bejegyzésemet az Adizes modellről).

Egy bizonyos cégméret felett rendszer hiányában már kicsúszik a valódi irányítás a vezetőség kezéből, nem tudnak pénzügyileg megalapozott döntéseket hozni. A vezetők nagy része a megérzéseire, ösztöneire támaszkodik (már ha van idejük egyáltalán meghallani… ), ami van, hogy bejön, de nem biztos, hogy hosszútávú sikerhez vezet.

Azt gondolom, hogy a haszon elmaradásának oka a megfelelő stratégiai- és operatív tervezés, majd azok pontos kivitelezésének hiányában keresendő – mely már sok esetben olyan mértéket ölt, amiről inkább nem akar tudni egy tulajdonos. Ám ha nem tudunk valamiről, azt nem is tudjuk megváltoztatni….

Itt jön képbe a Tudatos Tervezés, amelynek egyre nagyobb jelentősége van! Amelyik cég időt, energiát, pénzt fordít a tervezésre – annak nyomon követésére, a terv-tény adatok összemérésére – a gazdasági- és környezeti kihívásokra is eredményesen tud reagálni. Ez az a befektetés, amely minden esetben megtérül pénzben, időben és hatékonyságban is!

Várom jelentkezését, ha már elszánta magát arra, hogy növekedési pályára állítsa a cégét. Bízza rám cége fejlesztését, hogy kitalálhassa, mire fogja szabadidejét fordítani!

Foglaljon egy díjmentes, 30 perces konzultációt és beszéljük át a lehetőségeket!

Ajánlatot kérek

Hozzászólás küldése