Cégvezetés

Profittermelő Cégek Vezetőinek 5 szokása

Azt tartja a mondás, hogy ‘olyan a cég, mint a vezetője’. Ezt én is így gondolom, különösen egy vállalat, vállalkozás esetén. Nagyrészt az Ügyvezetőn, Cégvezetőn múlik a cég sikeressége, profittermelő képessége. Nagyon nem mindegy, hogy milyen a hozzáállása, a gondolkodása, mert az gyökereiben határozza meg a munka- és a céges kultúrát, amit a munkatársai is követnek majd.

Tegyük fel, hogy Ön, mint ügyvezető leginkább csak a saját gondolatai után szeret menni, nehezen fogad el másoktól tapasztalatokat. Ugyanakkor elvárja, hogy munkatársai fenntartás nélkül kövessék az Ön utasításait. Ugye, hogy milyen ellentétes helyzet alakulhat ki ilyenkor? Mennyivel jobb lenne, ha Ön is nyitottan fogadná mások gondolatait, meglátásait és azt IS beépítve hozhatna egy még jobb döntést?

Több felmérés készült arról, hogy mik azok a jellemvonások, amelyek azokat a vezetőket jellemzik, akik egy profittermelő céget, vállalatot vezetnek. Az alábbi eredmény született.

1. Bevételek és Költségek folyamatos, értő áttekintése és szinkronba hozása

Azaz, ezeknek a vezetőknek megvan az a jó szokásuk, hogy a bevételeiket a költségeikkel együtt vizsgálják meg. A bevételek pedig önmagukban rendkívül félrevezetőek lehetnek, ezért követik a bevételeik és a költségeik alakulását, gyakran még területekre is lebontva. Így könnyebben megállapíthatják, hogy hol kellene optimalizálniuk a költségeiket és hogyan tudják növelni az árbevételeiket.

2. Hisznek abban, hogy a ‘Tudás hatalom’ és ezért képzik magukat

Nagy valószínűséggel az ő cégük sem az első évtől kezdve növekszik és termel profitot. A mostani eredményük egy fejlődési folyamat része, amiben ők is folyamatosan fejlesztették a személyiségüket és a szakértelmüket is. Megtanulták magukról, hogy kire és mire van szükségük ahhoz, hogy igazán eredményesek lehessenek – mert a csapatmunka hozza meg az igazán látható eredményeket! Ennek érdekében folyamatosan képzéseken vesznek részt, mint vezető és bizony nem okoz nekik problémát, hogy ehhez külső szakértőket vegyenek igénybe (mentor, coach, felnőttképzés). Mert az ‘okos ember MÁS hibájából tanul’.

3. Szüntelen kíváncsiságtól ‘szenvednek

Megértették és folyamatosan tapasztalják azt, hogy minél többet tanulnak meg, annál inkább kiderül, hogy mennyi mindent tudhatnának még. Rájöttek arra is, hogy kíváncsinak lenni nem kerül semmibe, ellenben nagyon sokat hozhat a konyhára megértés, tapasztalás és tudás formájában is! Mernek gyermeki kíváncsisággal nézni a világra és meg merik látni az ebben rejlő lehetőséget is!

4. ‘Rend a lelke mindennek’ jelszó

A tervezettség, a rendezettség rutinszerű az esetükben, hiszen az eredményesség alapja a kiváló időmenedzsment. Akár saját bőrükön is megtanulhatták, hogy ha nem jól osztják be az idejüket, akkor majd beosztja nekik más (többnyire az el nem végzett fontos feladatokból keletkező problémák…) és ezt megelőzve inkább tudatosan tervezik meg a mindennapjaikat. Nem ritkán szigorú napirendet is követnek (pl. 5 órakor már talpon vannak – ami szintén a sikeres emberek egyik jellemző szokása).

5. Háttértámogatással bármilyen csata megnyerhető

A sikeres vezetők rájöttek arra, hogy nem tudnak mindent. És nem is kell tudniuk, hiszen minden feladatra találnak egy kiváló szakembert! Megtanulták azt, hogy ilyen szakemberekből érdemes ‘háttérországot’ építeni, mert ez vezet látható és nagy volumenű sikerekhez – és nyugodt alváshoz is.

Nos, hány pont jellemző Önre, kedves Ügyvezető? Készen áll-e arra, hogy belépjen a sikeres vezetők körébe azzal, hogy megtalálja és kiépítse az Ön saját háttérországát?

Jelentem: én készen állok a feladatra és szívesen leszek az Ön szakmai jobbkeze a pénzügyekben és a vállalat gazdasági folyamataiban!

Keressen és beszéljünk meg egy díjmentes találkozót, hogy mihamarabb elkezdhessük a közös munkát!

Ajánlatot kérek

Hozzászólás küldése