Tudatos Növekedési Tippek

Miért nem fejlődik a vállalkozásom? – 3. rész

– avagy mit tegyen, ha vállalkozása megállt a növekedésben?

Az előző blogbejegyzésekben írtam Károlyról, akinek a cége egyre sikeresebb annak köszönhetően, hogy ma már a  TUDATOS TERVEZÉS számára is egy elengedhetetlen módszer. Károly már rendelkezik Stratégiai – és Üzleti tervvel is. Most pedig a Tudatos Tervezés 3. lépésével folytattuk a beszélgetésünket Károllyal.  A cége jövőjét tervező beszélgetésünk közepette Károly egyszercsak feltette azt a kérdést, amit már számtalanszor hallottam cégvezetőktől.

  •  Jó-jó, hogy van Üzleti tervünk, de mit fogunk vele kezdeni? Mi lesz, ha bármilyen váratlan esemény történik? Abban az esetben elölről kell kezdenünk az egészet? Ehhez nem igazán lenne kedvem, sok munka van vele!
  • Nem vagyunk a magunk ellenségei Károly! Az Üzleti terv mégiscsak egy elméleti terv, melyen bármikor változtathatunk. Egy üzleti évben a megtervezett számok sok esetben változhatnak pozitív és negatív irányban is. Az Üzleti terved abban lesz nagy segítségedre Károly, hogy pontosan lekövethesd ezen változások hatásait a tervedben.  És ha folyamatosan figyeljük és alakítjuk a változásokkal a tervünket, akkor ez sokkal kevesebb energiaráfordítással lesz megoldható, mint egy új terv elkészítése. Ez már kicsit jobban hangzik így, Károly?
  • Igen, mindenképp! Eddig nehezen vettem rá magamat arra, hogy egyáltalán legyen Üzleti tervem és láttam, hogy ez azért sok munkával jár, nem esne jól, ha havonta két hetet mindig arra kellene szánni, hogy teljesen új üzleti terv legyen….
  • Újra kezdeni nem fogjuk Károly, helyette rendszeresen frissítjük és ebben is segítek!

Károly megnyugodott, így beszélgettünk tovább arról, hogy pontosan mit is fogunk kezdeni az elkészült Üzleti tervvel. Ez lesz a TUDATOS TERVEZÉS 3. fontos lépcsője!

3. Az elkészült Üzleti tervet minden hónapban hasonlítsuk össze a tényszámokkal! Ez lesz a havi TERV-TÉNY eltérés.

Amikor a beszélgetésben a havi TERV -TÉNY elemzés fontossága került terítékre, ismét azt láttam Károly arcán, hogy itt még több előítéletét kell majd ledöntenem. Már kezdte is mondani, hogy az ő cégének erre végképp nincsen szüksége, hiszen mihez is kezdenének vele?  Ecsetelni kezdtem, hogy ezen elemzések segítségével folyamatosan látni fogjuk a terv teljesülését, illetve, ha bármilyen probléma adódik, akkor azt is – és pont ezzel lesz lehetőségünk időben beavatkozni és akár elkerülni, de legalábbis minimalizálni a problémás helyzetet! Ezek az elemzések arra is jók, hogy megmutassák, milyen potenciál van még a vállalkozásban, amelyet nem használtunk ki. 

Erre az információra Károly szeme felragyogott, hiszen minden vágya az volt, hogy a cége növekedjen végre! Elmosolyodott, mert megértette, hogy mindez számára nem több időt fog elvenni, hanem ezen elemzések eredményét fogja élvezni, és még könnyebbé válik minden döntés és egy nagy lépést tesz ezzel a cége növekedése érdekében is!

Károly története és cégének fejlődése a jövő héten folytatódik, amikor is a Tudatos Tervezés 4. lépcsőjéről írok majd.

Tartson velem akkor is!

Ha már most azon gondolkozik, hogy 2021-re Önnek is jó lenne egy klassz Üzleti terv és ezt szeretné szakemberre bízni, akkor foglalja le még ma a 30 perces díjmentes konzultációját!

Ajánlatot kérek

Hozzászólás küldése